lagom mot överpigg

Den:2010-11-29 Kl: 19:16:59 / tips o ideér / Kommentarer: 2
knut va faktiskt ganska lagom pigg idag, kanske bara lite för pigg, men annars riktigt bra:) red i nya rh med ny jacka, damasker, och pannband. han gnisslar fortfarande lite tänder, men idag köpte jag ett gummibett jag ska byta till ngar dagar/veckor, tills han slutar iaf (om det funkar). tränade iaf mkt lydnad och lösgörande. han lyssnade iaf riktigt bra, och var faktiskt väldigt fin även i vänster galopp, och bar sig själv bra, utan att få bråttom, så jag är sjukt nöjd! ryggningarna var godkända, men vi jobbar på dom^^ gjorde inga ökningar idag, då han blir så taggad efter dom, men gjorde snett igenom utan att öka, då han tycker att snett igenom och ökningar är samma sak... men han gjorde det bra, och lyssnade på minsta lilla sak jag gjorde, dutti påni:)

pannband, och damasker satt bra, och gud va hans pannband glittrade, kommer bli super på tävling:)

när jag gjorde iordning honom innan ridningen va han så go! han busade med min luva, puttade på mig direkt jag vände mig om, o skulle pussas hela tiden:D goa häst<3


såhär gjorde vi. i galopp: galoppera i arbetsgalopp på mittvolten, och för varje varv går du in lite längre mot mitten, gör volten mindre, stegvis, se till så hästen spårar korrekt, om hästen är utbildad för det, kan du göra en sluta inåt. ställ och böj hästen mer inåt ju mindre volten blir. samla upp galoppen några varv/gör öppna/sluta på den lilla volten. flytta sedan ut hästen till stora mittvolten igen genom skänkelvikning.

en bra och lösgörande övning.




globen

Den:2010-11-29 Kl: 11:42:42 / Hästar / Kommentarer: 1
först åkte mamma o ja tåg till sthlm. nr vi kom fram åkte vi taxi till globen, o gick på mässan. gud va mkt fint det fanns! fastnade för pannbanden, men det delade jag ville ha fanns inte, så jag hittade det andra. köpte lite grejor, se det tidigare inlägget.

sen drog dressyren igång. kristian var nog 3a i startordningen tror jag, och hans ritt var ganska bra! en del missar, men dom va fina ändå:) alla i topp-3 va holländare, så det visar ju vilka som äger i dressyren för tillfället... massa fina hästar var det iaf:)

vid ärovarvet (topp-3), så var vinnaren, och trean väldigt nervösa, o hoppade lite hit o dit o gjorde lite piaffer, så även de stora stjärnorna kan ha problem med småsaker, inte bara knutxD de va bara ankys häst som va kolugn.

Adelinde Cornelissen vann ju då, för 3e året i rad. hon o parzival va så fina tsm:D




så fina:) bilderna lånade jag från: http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=41199&a=Webb-TV%20Globen:%20Bil%20till%20Malin%20-%20hattric%20f%C3%B6r%20Adelinde%20-%20WC-seger%20f%C3%B6r%20Tomas

globeinköp

Den:2010-11-29 Kl: 11:31:08 / Hästar / Kommentarer: 0
här kommer bilder + priser på det jag köpte:)



Swarovski pannband - inget märke, 999kr, rea, så 599kr.



Catago schabrak, 499kr, rea, så 250kr, Ninja gilla' det:)


Jacson damasker, 280 kr/paret tror jag, rea, så 2 par för 380.


Silikonsnoddar, (väldigt hållbara), tror de kostade runt 80kr? (tycker faktiskt det är
sjukt snyggt med svarta snoddar på en vit häst).


läderolja, vet inte vilket märke, men det fanns ett iaf^^ 99kr, rea, så 65kr. EDIT: märket heter Parisol


BR dunjacka, tror den kosta typ 17-1800kr, rea, så 1200kr


KL tröja, tror den kostade runt 800kr, men rea, så 399kr.

ja, det var det jag köpte:) tänkte köpa ett lackat träns, men det fanns typ 5 i strl cob som jag behöver, men sen gick jag bara till typ 1 annat ställe först, för mamma sa att dom oxå hade lackade, så jag gick dit, men de kostade 5000-.-' så jag gick tillbaka, och jag var borta 5-10 minuter, och jo, gissa vad? DOM VA SLUT! fan oxå, men jag får väl använda det jag redan har, iaf tills jag hittar ngt annat:)






rubrik

Den:2010-11-27 Kl: 19:49:55 / Hästar / Kommentarer: 0
sitter här o kollar på stockholm horse show, o tänker på att ja kommer va där imorn;) såg fler bidler från mässan, o ärligt talat, jag dregladexD såg alla träns, pannband osv... pappa gav mig precis mina 3 000kr, dom är så vackra! nä, men jag är dålig på att spara, o så här mkt pengar har ja inte haft på länge.

mamma får alltid damp när jag säger att ja ska ha ett swarovski pannband, men jag köper vad jag vill för mina pengar, t.o.m papper bara för att elda upp det om jag vill. hon måste bara lära sig det:) vill inte hon köpa det så måste ju jag göra det själv, och då får jag ta mig fasen det;) men jag är tacksam för allt mamma gör för mig, men jag vill ändå ha fina grejer, och jag köper dom ju själv, så spela roll?

går upp ca kl 6 imorn, tar bussen till örebro ca kl 7, i örebro 7.30-7.45, bussen går ca 9.00, i sthlm ca 11.00, och i globen ca 11.30-12.00, dressyren börjar 13.00, den slutar ca 16-17.00, går på mässan till ca 18.30-18.45, och tar tåget hem kl 19.15, i dfs ca kl 21.15, hemma ca 21.30. så kommer väl dagen se ut:)

nu ska ja fortsätta kolla på alla fina hestar, men bloggar igen på måndag:)


liten bildbomb @ Knut

Den:2010-11-27 Kl: 16:49:36 / bilder / Kommentarer: 1
här kommer ngra bilder på knut:)

















hemma

Den:2010-11-27 Kl: 15:21:15 / Hästar / Kommentarer: 0
hemma från stallet nu, och fy va kallt det är ute! red iaf som jag sa på hoppbanan, men underlaget var inte som jag trodde att det skulle va... det va ganska hårt, och bara 1 dm snö, så vi skrittade bara, och tog pyttelite trav. han va iaf duktig! han lyssnade o tyckte det va kul att springa i snön:) tog lite bilder i hagen på honom, o mamma tog ngra bilder när vi ridit klart, så dom kommer lite senare, så kolla in då:)


glooobenn

Den:2010-11-27 Kl: 12:14:56 / Hästar / Kommentarer: 0
längtar verkligen till imorn:D:D tror nästan jag längtar till mässan mer än själva dressyren^^ nä, men allt är roligt, bara det att jag såg ngra bilder från mässan, och mmmmm, vilka pannband:D

ska snart till stallet. har lössnö här nu, så det blir inga styltor. dax att börja träna steg. har en liten idé, ska be att mamma elr pappa filma oss på en långsida när vi skrittar, travar och galopperar på den långsidan innan vi börjt träna steg, och sen till våren när vi tränat klart, för att se skillnaden:) så vi får se skillnaden, och han har ett utvecklingsbart steg, så det ska nog gå:) ett av målen under tävlingssäsongen 2011, är ju att debutera LA:P1 med godkänt resultat, och sen under 2012 (om jorden inte går underxD), kvala nationellt, men vi får se hur det går:)


hiss o diss

Den:2010-11-26 Kl: 21:13:44 / hiss o diss / Kommentarer: 0



hiss till att våga sticka ut! asså, typ ha skrikiga färger, inte vara rädd för att ha på sig kansiga schbrak, med massa sköna färger! har hittat ett eskadron-schbrak, i skrikrosa, och det med ett par skrikrosa lindor... me like.... haha, men allvarligt, jag älskar att ha mssa konstiga o roliga färger, men jag har ju en liten plånbok, o föräldrar som tkr sånt är onödigt....

diss till att försöka matcha färger som inte passar alls. det ser ut som man inte har råd eller bara slarvar med matchningen... använd matchande färger, mkt snyggare:)

haha, hoppas att ni la märke till min nya hiss o diss bildxD älska borat assåxD




uppdaten på topp...

Den:2010-11-26 Kl: 20:48:20 / Hästar / Kommentarer: 0
...eller inte... nu ska jag iaf försöka knåpa ihop ngra inlägg:)

knut hade vilat i två dagar (ons o tors), och idag longerade jag honom lite, och tränade lydnad. han har en liten vintervila, men planerar att köra igång lite mer på måndag:) skönt för honom att få ta de lite lugnt, och inte köra stenhårda pass hela tiden.

igår var de trivselkväll på skolan, o ja va på discot efteråt, o hoppade o dansade som en idiot, vilket resulterade i ÖMMA ben, kan knappt gå! ah, o mina klackskor har en klack på 10 cm-.-' menmen, vill man va fin får man lida pin;)

idag blev det ju då longering, och ibörjan var det lite "tjoho, nu fan ska de gå fort!", men när han sprungit av sig lyssnade han fint, och då avslutade vi:) imorn kanske det blir hoppbanan, träna lite steg;)

på söndag blir det ingen uppdate, drar till sthlm söndag morgon, stockholm horse show, WC dressyren:D sen mässan, o ja hoppas att ja hittar ngra av mina grejor, o pannbandet är nog mitt största måste! finns en liten hästaffär här i dfs, men grymma märken! eskadron, shockemöhle, osv. älskar dom:D dom har en snygg jacka från just shokemöhle, som jag älskar! hittar jag ingen i globen jacka eller tröja i globen, slår jag lätt till med den^^


kääääärlek!



hiss o diss

Den:2010-11-22 Kl: 20:50:43 / hiss o diss / Kommentarer: 3
hiss till lackade träns! tkr det är väldigt snyggt, lite mer, hur ska man säga... högklass? stor hiss iaf:)


mmmhh....



vlogg

Den:2010-11-22 Kl: 19:55:06 / vloggar / Kommentarer: 2
filmen från hoppningen:)

 
vet att det ser förjävligt ut, men jag suger på hoppning, och vi hade inte hoppat på ett tag så han va väldigt het.


vila

Den:2010-11-22 Kl: 18:00:06 / Hästar / Kommentarer: 0
knut fick en välförtjänt vilodag idag. han har gått relavtivt svettiga pass några dagar nu, och det gör inget om han står/går lite lugnt ett tag nu.

har förresten fått en fråga om hur jag gör med knuts pannlugg. jo, jag varken borstar den, eller klipper den. jag låter den vara, och bara toppar den ibland. vill få en lång o tjock pannlugg, och när jag va mer nybörjare kammade jag den varje dag, så den blev så tunn! men nu får den vara, och jag sprejar bara på en svamp o drar genom luggen ibland, annars får den vara:) hoppas de va svaret du ville ha, annars får du fråga igen:)

jag funderar på att ta ett litet deltidsjobb... bara ngt litet ngra ggr i veckan/helgen? behöver pengar, vilket jag inte har... även om jag knappt har tid, har knappt tid med skolan (knut går före skolan för mig), så behöver jag pengar... har ju VG o MVG i nästan alla ämnen ändå (har brra minne), så det räcker att jag läser texter o sånt 1 gång), så dkolan är inte direkt ett problem så... menmen, vi får väl se hur jag gör:) ska jobba lite på filmen nu, hörs kanske ikväll:)


globen

Den:2010-11-22 Kl: 17:46:36 / Hästar / Kommentarer: 2
ja hörni, globen börjar närma sig fort nu:D här kommer en lista på saker jag skulle vilja hitta på mässan:

swarovskipannband i guld.



helst ett sånt här då jag tkr de är häftiga, och jag velat ha ett sånt läääänge, men inte haft pengar:)


eller ett sånt här, i guld då;)


Dressyrbenskydd/damasker, gärna ett par sånna här, eller med fårskinn.


En Kingsland tröja, för jag rider ju ändå inte med jacka, och en tröja kan man ha året runt:)


tkr om den här, då den går att matcha med olika färger, och är generellt snygg:)


Otto Schumacher München lack träns, rundsytt, ett av de snyggaste jag vet men antagligen ett av de dyra oxå:P har ca 3000, + 400 månadspeng = 3400. haha, mamma? lägga till, så jag kan köpa allt? haha, nä, men ngt får jag väl med mig:)




ja, det är väl mina prioriteringar, men sen plockar man väl säkert på sig lite mer/annatxD




hoppträning

Den:2010-11-21 Kl: 16:33:47 / träningar / Kommentarer: 0
hade ju hoppträning för madde idag, och kan man säga att han va het, o ja sög? ja, jag gjorde bara fel, men han va duktig ändå:) han gjorde rena byten idag, men när han blir springig o ja tar i tygeln skakar han på huvudet, men det är bara träna:) vet inte vad vi hoppae idag, men kanske 90-1m? det va en kombination, två sockerbitshinder, och ett räcke med galoppbom bakom o framför. gick ganska bra, bara det att jag tar för mkt i händerna. mamma filmade iaf, film kommer när jag fixat den.

det krånglar md blogg.se, så det går inte lägga in bilder, så:
/Nattis


alla djur

Den:2010-11-21 Kl: 10:22:03 / Allmänt / Kommentarer: 0
här kommer ett önskeinlägg om alla mina djur. börjar med dom minsta ink. fiskarnaxD
alla bidler utom den på alfons är tagna av mig, den på alfons av mamma.

yes, mitt akvarium är 8kantigt med blå lampor, och det är högre än det är långt, så det är verkligen snyggt. i akvariet får 180L vatten plats, och där har jag ca 30 små fiskar. slöjstjärtar (guldfisk med utpluppade ögon), platys (typ trekantiga fiskar), neontetror (små fiskar som nästan ser ut som neon i blått o rött). akvariet är mitt, och jag fick det i julklapp förra året.


Bella o Rosie. mina små hjärtan! det är mina små kaniner på snart 4 år, den 21 januari för att vara bestämt. två goa tjejer som dock är lite skygga för främlingar, men när dom inser att du inte är farlig hoppar dom omkring o klättrar på dig o Bella är speciellt go, då hon gärna kryper upp i knät o pussar dig i ansiktet:') rosie är väldigt rädd för att bli buren, och det har hon varit ända sedan jag fick henne, och då var de 10 veckor gamla. 
 
Rosie

Bella

Ninja. busenungen! en fd stallkattunge som skulle säljas, o våran förra katt försvann ju, så det passade med en ny buse. så fick vi hem lilla rädda ninja, som bara gömde sig under min byrå, men nu springer hon omkring som en galning o busar. hon är inte världens keligaste, då hon är uppvuxen i stallet, och inte många personer kelade med dom. men ibland får hon ändå för sig att kela, och då är hon riktigt go:) ninja blir 6 månader den 7e november.

öhm, ingen kommentar...

Alfons. mitt stora hjärta! så otroligt speciell, och ni fattar inte hur speciell, det gör man bara när man lär känna honom. om han är missnöjd med ngt, det kan vara ngt så litet som att jag inte klappat honom på en stund, så ser han sur ut och börjar skrika typ: aaaauuuuuuwwww! meeeooooouuuuw! asså, jättelånga mjauningar, och jättehöga! annars älskar han uppmärksamhet, och tycker han inte att han fått tillräckligt visar han det genom att....host....kissa inomhus... så visar han det-.-' menmen, så underbart go! skulle dock behöva tappa ngt kilo^^ han är 6 år gammal.

en väldigt speciell kille.

Filip. bamsekatten på 10 kg. extremt stor, men extremt feg. minsta lilla sak eller ljud får honom att hoppa till och springa iväg. annars är han gosig, men gillar inte att bli kliad på maen, deet är hakan som är bast;) filip är 8 år gammal.

najs

mozart. vovven i familjen. en gosig men oxå feg vovve. kommer det främlingar morrar o skäller han, men bara för att han är rädd. en hund som gillar fart och att busa, men får tyvärr inte göra det för mkt pga höftproblem. typiskt berner sennen:( mozart blir 7 år i mars.


KNUT! mitt största hjärta! en otroligt go, och inte minst smart ponnyplutt. han älskar fart och fläkt, och hoppnning är skitkul! när han har kul står svansen upp, som mamma arab;) han är ändå lugnt som en newforest, men ser inte ut som en newforest i kroppen. han är perfekt! kan busa till det, men gör aldrigt ngt dumt. han vet när man får busa, det beror på ryttaren. när min orutinerade kompis jonna rider honom sköter han sig bra utan att busa. när jag rider kan han busa till det med ngn liten bakut, för han vet att jag kan mer, och inte ramlar av om han gör det. utbildad FEI dressyr, men vi jobbar på smalingen, då han är byggd ngt i nerförsbacke har han lite svårare för den, men han älskar att jobba och gör alltid sitt bästa. knut är 14 år UNG, och blir 15 år ung i maj.

min fina kille!

sådär, de va alla:)


hiss o diss

Den:2010-11-20 Kl: 23:40:26 / hiss o diss / Kommentarer: 0
diss till HELT vita schabrak på tävling. allt smälter ihop, inge snyggt. passpoal ska de va! men ingen typ skrikrosa, eller så. guld, svart osv.

diss till folk som tar med sig sina hundar på tävling! det finns ingen anledning till det, och det finns hästar som är hundrädda. tänk om hunden kommer lös? det kan gå illa... man kanske tror att man har kontroll, men djur är djur, dom kan komma på bus dom oxå.

haha, sorry för dåliga dissar, och hissar... är så svårt att komma på ngt. när man kommer på ngt har ngn annan hissat/dissat det, och då blir man kallad wannabee om man dissar/hissar det oxå:P


knut o mig i hoppningen

Den:2010-11-20 Kl: 21:57:35 / Hästar / Kommentarer: 2
tänkte skriva ett inlägg om knut o mig i hoppningen.

jag har i stort sett alltid varit livrädd för att hoppa. jag är verkligen sveriges sämsta hoppryttare, men jag har ju en f.d hoppinriktad ponny, vilket underlättat mkt. han vet hur man ska göra, och har lärt mig väldigt mkt. även om han kan bli lite het, så gör han inget dumt. på sista tiden har min hoppning blivit mkt bättre. jag tänkte bara en dag: skitsamm, ramlar jag av så gör jag, jag släpper rädslan! det gjorde jag, och det gick mkt bättre direkt! lätt var det inte, men det gick. nu har vi t.o.m gjort en fälttävlansstart, även om det bara va startfälttävlan, så är det ju fälttävlan. vi blev godkända, och det var jag nöjd med. som mest har vi hoppat ett enkelhinder på 105cm, och det var själva, utan tränare. vi har hoppat bana på 90 cm tror jag. till våren ska jag köpa lite mer hopputrustning och göra ngra starter. LD-LC, och sedan till hösten kanske LB. dett jag gör är att jag sitter o försöker anpassa avståndet till hindret själv, men jag måste låta knut fixa det, han kan ju, jag förstör ju bara hans koncentration.

en ska till jag gör är att jag inte tar fram armarna. jag har dom gärna långt bak, och med det kan han ju inte sträcka ut halsen, och när det blir högre och han måste sträcka ut halsen kommer han dra mig ur sadeln. alltså måste jag träna på lägre höjder, och sedan gå uppåt.

imorn ska vi ju hoppa kl 13, tänk på mig då!;)

Nathalie busk knut
105 cm;)



lektion

Den:2010-11-20 Kl: 20:06:36 / Hästar / Kommentarer: 0
idag hade jag lite lektion för mamma. hon är duktig, men vågar inte riktigt, så jag sa åt henne lite hur hon skulle göra, och när hon väl släpper rädslan lite så går det ju bra! sen red jag lite själv, men vi haed ju hoppsadeln då, och jag kan allvarligt inte rida i hoppsadel!! studsar som en boll om jag ska försöka sitta ner, men aja, bara tränaxD

sen busade vi igen, (ni fick en vlogg), och han tycker det är så kul!

imorn ska vi ju hoppa, o ja ska försöka få mamma elr pappa att filma oss.


vlogg

Den:2010-11-20 Kl: 19:53:26 / vloggar / Kommentarer: 0
här kommer vloggen som jag lovade! satt o fixa i WMM, vilket jag inte är särskillt bra på, men det funkar ju^^ haha, tro inte att det är min kamera jag filmat med, det är min gamla mobil, därför är de så suddigt^^





busunge!

Den:2010-11-20 Kl: 11:25:36 / Hästar / Kommentarer: 0

i förrigår red jag ut på kvällen. bara skrittade på vägen en bit. kan räkna upp alla reflexer vi hade på oss: reflextäcke, reflexbenskydd och reflexband, reflexband på tyglarna, reflexband på hjälmen, reflexbrösta och pannlampa... kan säga att vi såg ut som en vandrande julgran. folk fattar inte att hästen inte är en makin! flera stycken som gasade förbi, och det va kolsvart-.- pekade finger åt flera stycken...

igår red jag i gamla iaf, och han va sååå go:D så härlig trtav har jag nog aldrig känt på honom! lugnt takt, och nästan en svävande känsla! MEN, han gnisslade tänderna lite, och jag har aldrig upplevt det på honom förut, och jag vet inte vad man ska göra åt saken? har ngn ngt tips är jag mkt tacksam!! försökte bara driva på, men det hjälpte inte, och han gör det bara lite, men jag vill inte att det ska bli mer... tränade iaf öppnor, slutnor, och mkt samlad trav, vilket var förvånasvärt lätt idag! galoppen var därimot inte rolig i samlingen... sen när han hörde ngt ljud så skulle han busa. spelade ingen roll vilket ljud det var, knak i väggen, vinden, vad som helst, så slängde han med huvudet och gjorde ngra konstiga försök till bakuter tror jagxD lill plutten<3

efter ridningen tog jag av tyglarna och sadeln, så sprang vi o jagade varann. filmade, så de kommer en liten vlogg senare idag tror jag:)

ska snart dra iväg till stallet, tror det blir en uteritt då:)


busen!!


"dressyrarn"

Den:2010-11-17 Kl: 16:48:50 / Allmänt / Kommentarer: 1

tänkte berätta hur jag kom på namnet dresssyrarn. det kunde inte haft mindre att göra med Dressyrmupparna.

men när jag skulle fråga mina dressyrtränare om vi kunde boka in en dressyrträning sa jag ofta: När har du tid för en "dressyrare"? så kom jag på det när jag skulle göra en ny blogg,och jag är ju en dressyrryttare, och det blev därför Dressyrarn:) sen vet jag ju inte direkt om jag gillar namnet just nu, men jag tänker inte direkt på det^^


.

Den:2010-11-17 Kl: 16:42:34 / Hästar / Kommentarer: 0
blev lite dålig uppdate igår, men jag åkte till stallet direkt jag kom hem, och kom tbx hem vid kl 20? då skulle vi äta, sen va ja ju tvungen att gå ut till kaninerna o fixa dom. kallt ute nj, så de måste alltid ha hö, halm o mat. vatten får de ljummet ngra ggr om dagen, det fryser ju...

ska snart iväg till stallet o rida. vet inte riktigt vad de blir, får väl se:)

har faktiskt fått en del kommentarer här o där om att jag är för lång för knut och att jag borde sälja honom. detta är inte sant. jag är 1,64cm lång, och han har inga som helst problem att bära mig, och det skadar honom inte. sen är 1,64 inte ens långt. jag är faktiskt ganska kort. men iaf, sålänge hästen inte har problem med längden så spelar den ingen roll! kolla t.ex på jan brink. hans ben är nedanför buken på briar, men det klagar ingen på, så lägg av bara, för mina ben är inte ens längre ner än knuts buk.


hiss o diss

Den:2010-11-15 Kl: 20:11:05 / hiss o diss / Kommentarer: 0
hiss till vita damasker! dessa är från showmaster, men är snygga! ska nog ta o köpa mig ett par i globen om det finns, då mina som jag har är gamla o slitna:P har ca 3200kr till globen, men förhoppningsvis kommer jag nog upp i kanske 4000? iaf, vitt är ju alltid snyggt, och går att använda oavsett vilken färg man har på schabraket. snyggt med damasker, men hissar/dissar inga märken, då jag inte har ngt "bra" märke själv...




punkt/utropstecken, välj själva...;)

Den:2010-11-15 Kl: 19:52:05 / Allmänt / Kommentarer: 0
idag blev det en helt spontan resa till marieberg, vilket gillades! johanna o jag skulle dit bestämde vi. sen skulle jag dra hem på svenska lektionen för att hämta pengar, men pappa va inte hemma, så jag ringde honom o bad honom komma till skolan med 200 kr, för ja tänkte bara köpa ett linne typ. men så kommer han sen, och vad har han med sig? jo, 500 kr:D tack papi:D<3 så johanna o ja drog iväg. hennes bror skulle skjutsa oss, och vi fick betala bensin? aja, han körde i typ 190 hela vägen o hade basen på skithögt o dunka musik, gillas;)

kom in och gick direkt till mcdonalds då vi båda va hungriga. åt, o sen kläder! hittade 2 linnen o 1 t-shirt på gina tricot, o lite annat oxå:)

mamma red idag, men inte mkt. imorn ska vi ju ha lektion, så då ska vi rida en genomkörare. han har ju fått det lite lugnt på sista tiden, skönt för honom, men han blir ju bekväm... menmen, imorn:)

till helgen ska ja försöka boka hoppning med madde. va längesedan! tror det va ngn mer som ville hoppa oxå, så vi kanske kan hoppa tsm:)


bh, köpt på HM


linne, köpt på Gina tricot


linne, köpt på Gina tricot


tshirt, köpt på Gina tricot


"nätlinne", köpt på vero moda




gah!

Den:2010-11-14 Kl: 21:25:11 / Hästar / Kommentarer: 0
kan inte hålla mig ifrån bloggen, även om jag inte har ngt att skriva om direkt...

dagen före iförrigår red jag iaf i gamla och de gick såååå jäkla bra! asså, samlingen satt till typ 100%, behövde bara sätta mig lite djupare i sadeln så vipps, samling! jobbar fortfarande på piruetternra, och det går framåt! men han va såå underbar iaf.

iförrigår, vilodag. borstade honom o strechade ben o nacke.

igår. red barbacka i nya rh. halloweenkväll, så vi red typ bara 20-30 min. dom testade musik i nya rh, men det va ingen fara, men sen gick ngra i en trappa vilket knut tyckte va läskigt, så helt oförberett hoppade han framåt o ja hade långa tyglar. sen gjorde han ngt mer hopp elr ngt sånt o då ramla ja på rompen... han blir lite förvirrad först när  man ramlar av, sen tycker han det är kul att få springa fritt i ridhuset... men det gick bra iaf, o ja gick lite med honom, sen upp igen:) sen va han busig hela tiden, men det gick bra iaf:) red med hacket.

sen på kvällen varde ju då halloweenkväll. jag skulle gått som ledare för ungarna på spökrundan, men skulle jag blivit rädd kunde det ju bli sådär konstigt med andningen o pulsen o så, så ist fick ja va spöke xD
historien handlade om en tjej o hennes 4 bröder som dött i en by för 100 år sedan, och byn låg där våran ridskola ligger. tjejen hette wilma o hade långt svart hår. o sen när ungarna gick förbi mig trodde dom att ja va wilma XD men de va inte jag som skulle föreställa henne, men de trodde dom iaf^^ sen pizza, gott;)

idag va han sådär att rida. lite hård i munnen o pigg efter 2 slappa dagar, men det släppte efter ett tag:) han va dock väldigt mjuk o fin i sidorna, o jag behövde inte jobba för att få honom rund:) jobbade med samlingen som inte satt alls... lite ngn gång ibland men jg fick jobba ihjäl mig för det:P sen vid ett tillfälle skulle dom ta in ridskolehästarna, och dom sprang utanför så knut blev lite rädd där o skulle sticka, men jag lät honom inte, så han la av en bock så va han klar sen... min "arab"<3


framridning, så ha överseende med den låga o ngt djupa formen, håller på att plocka upp honom:)
men iaf: bäst!



,,

Den:2010-11-12 Kl: 19:24:16 / Allmänt / Kommentarer: 1
slutar nog blogga nu ett tag, har inget att skriva om.


sdfghjklöä

Den:2010-11-10 Kl: 14:47:19 / Allmänt / Kommentarer: 0
sitter o kollar på lite tv här hemma. ska snart ta bussen till kga o åka till stallet. ska nog rida på hoppbanan idag o träna lite steg, för de har kommit typ 20 cm snö, i dfs iaf;) jag vet inte riktigt vad jag ska skriva annars, ge gärna förslag om ni har:) kommer nog en vlogg ikväll, får se va de blir då;)



haha, bara lite snö?



uppdate?

Den:2010-11-09 Kl: 19:38:24 / Hästar / Kommentarer: 0
hej! har inte direkt blvit ngn bra uppdate här:P

igår red jag i gamla... glömde kameran, ofc-.- sen tänkte jag ju rida på hoppbanan, men det va så kallt, vet att det inte är ngn riktig anledning, men jag är sååå svag för sånt... gick iaf bra att rida i gamla. det va jag och en till och en unghäst som red. unghästen va bara 3 år, så söt, o vet inte riktigt hur man ska göra allt^^ knut va som en unghäst igår asså! busig, slängde med sitt huvud o tyckte allt va jättekul o spännande....

sen efter ett tag så började unghästen sparka bakut (den kan va lite "all over the place"), och tjejen ramla av, o knut typ: OMG! HON RAMLA AV! skiträdd blev han, lille pluttis^^ sen fick jag trevligt sällskap av frida o sessan, dom bästa;)


idag missade jag bussen till kga, så mamma fick komma hem o hämta mig. hade ju ridskolelektion idag, kl 16.30, vilket egentligen är alldeles för tidigt för mig:P slutar skolan kl 15, bussen går 15.05, och jag hinner absolut inte med den! nästa går 15.35, och det blir för sent, så i vilket fall som helst stressar jag ihjäl mig. jag får ju egentligen inte bli stressad p.g.a den här grejen som händer mig. typ jag får inte luft, mitt hjärta går i 190, jag börjar skaka o så. inge kul, men det har iaf inte hänt på typ 1 månad?

iaf, vi gjorde lite lösgörande grejor, och han kändes riktigt fin idag! när vi red fram kändes han fantastisk i traven! lite springig men annars riktigt bra! min plutteknutte:')<3



snyggve bild på Ninjapinjakarinja;)




rubrik.

Den:2010-11-08 Kl: 15:30:02 / Allmänt / Kommentarer: 1
sitter o kollar på tv o käkar lite godis här hemma:) slutade 13.25 idag, inställt;) skönt, men nu har jag inget o göra, så jag sitter bara o väntar på att klockan ska gå så jag kan ta bussen till kga så mamma kan skjutsa mig till stallet. blir ett dressyrpass på hoppbanan. ska försöka komma ihåg kameran så mamma kan fota. har dock ingen aning om vilket scharbrak jag ska ha idag, och vilka lindor... kanske blir??? eller ???. haha, kanske får ta vanliga benskyddxD måste verkligen köpa nya schbrak o lindor...

hade soprov i skolan idag, om typ industrier o jordbruk o skit, o sen en karta över norden som vi skulle sätta ut städer o sånt på. 42 grejer skulle vi sätta ut, o ja gjorde dom första 20 och gissade på typ 10, sen skrev jag: 21-42 - X. haha, kunde inte ngn av domxD menmen, G får jag nog iaf;)


hmm

Den:2010-11-07 Kl: 19:44:33 / Hästar / Kommentarer: 0
sitter fortfarande o kollar massa grejor... är riktigt sugen på ett marinblått schabrak med brodyr + marinblå benlindor, globen;D

är riktigt ridsugen! vill bara dra iväg o rida nu! menmen, vilodag:I imorn ska jag nog rida på hoppbanan om det inte är för hårt underlag.... mamma ska fota oxå, då jag verkligen behöver en ny header... funderar på att byta design helt, gillar inte riktigt den jag har nu... funderar på om det ska vara en tävling, där man kan vinna en grimma/ett schabrak + en länkning här på bloggen, eller om jag ska försöka knåpa ihop en själv... vad tycker ni? vill ni ha tävling?


vill ha!

Den:2010-11-07 Kl: 13:02:51 / Hästar / Kommentarer: 0
sitter o kollar grandprix, hööks, horze osv... vill ha massa! behöver nya schbrak t.ex, pannband, jackor o sånt, men jag sparar ju pengar till globen:O usch, känns hemskt att ha 3000, men inte handla för dom:( men jag får hålla ut, ska shoppa loss i globen, så knut ska få massa fina grejor, o kanske jag kan kosta på mig ngn jacka oxå?;)

har lagt ut massa saker på tradera, typ pannband, träns osv, och har än så länge fått ihop ca 2500, och så hade jag lite pengar innan, så jag har ca 3000, men ska försöka skrap ihop ngra hundralappar till;)

är ledig idag, mamma o pappa åkte till knut för en stund sedan, för jag har sån träningsvärk sedan igår... har inte ridit så länge på drygt 1 månad, så det känns lite;) men nästa tävling blir till våren, då ska hemmaklubben ordna ngt tror jag, ett skönt sätt att börja tävlingssäsongen. vi kanske ska köpa en egen transport till våren. det är så jobbigt att åka o hyra hela tiden, och på ngt sätt känns det ohygieniskt? massa okända hästar har stått i den, men en egen använder ju bara knut liksom. ja, vi får väl se:)


en bild på söta lilla Ninja:)



bilder från tävling

Den:2010-11-07 Kl: 12:46:11 / bilder / Kommentarer: 1
här kommer bilderna från igår:) giick inte ta i ridhuset, blev så suddiga.






haha, ngn tar i?xD




































hiss o diss

Den:2010-11-07 Kl: 10:39:20 / hiss o diss / Kommentarer: 0
ska hissa/dissa Hammarö RF. har inte tänkt igenom alla olika saker t.ex framridning, cafeteria osv, så jag gör det nu:)

framridningen: en rund paddock, vilket jag inte gillar, och marken va väldigt ojämn, så man va tvungen att se sig för vart man red... diss på paddocken...

framridningen: fanns ett till ställe att rida fram på, men det va väldigt hårt underlag (fruset), men den paddocken va iaf fyrkantig. red dock inte mkt där, bara i skritt den första kvarten, då det va överfullt på den andra paddocken då. men jag ger varken hiss/diss på den.

parkering: parkeringen va riktigt bra, välordnat och planerat, hiss på den!

cafeterian: mysig cafeteria, dock var det väldigt dyrt och inte speciellt gott, så diss på den.

inne på banan: satt pressening (stavning), på ena väggen, och många hästar tyckte det var läskigt, musiken hade dock bra volym. halkigt underlag, flera stycken halkade, ink knut och jag. vi dratta nästan på ändan i sista halten:P domarbåset satt ovanför själva banan, och skrämde därav inte knut, vilket vi gillade;) många brister, men även många bra saker, så vi är snälla o hissar den:)

prisutdelningen: musiken va fruktansvärt hög, och man hörde den tydligt från parkeringen (150 meter bort), annars var den bra. ger nog varken hiss/diss.

resultatlistan: var på en dataskärm, så efter att varje ekipage hade tävlat, kom resultatet upp där innan de ropade upp det i högtalarna. hiss på det!

nu ska vi räkna: 2 dissar och 3 hissar.

Hiss på Hammarö RF!


tävling

Den:2010-11-06 Kl: 20:23:54 / tävling / Kommentarer: 0
va ju på tävling idag. lastade ur o började rida fram. ville se till så att jag kunde rida fram ca 45 minuter, då jag vill jobba honom ca 15 minuter i bara skritt, lång och låg form, och överböja i nacke o sidor, samt göra honom uppmärksam. gjorde mkt sidvärtes rörelser, samt halvhalter.

började trava i lång o låg form, och susanne visade mig en grej igår, så han jobbar med nacken o ryggen på ett annat sätt, och det funkade jättebra! gjorde skänkelvikningar och mkt halter.

i galoppen va han omöjlig! ena sekunden jättefin, sen sprätter han iväg i 190, och slänger med huvudet, bara för han tycker det är kul att tävla... men han kan tycka det är kul, men behöver ju inte göra så för det... nuddade honom bara lite med spöt, och det gillade han inte... slog inte så det gjorde ont, men han får ju inte göra vad han vill, och komma undan med det;) så han slog en bakut, nuddade honom igen, och nu gav han sig ngt. vi tog en skrittpaus för att komma på andra tankar, och när jag tog tyglarna och kom fram i galopp var det som en helt annan häst! riktigt mjuk o fin, och väldigt uppmärksam.

in till collectingring, och när dom stänger dörren bakom oss typ gör den ett gnisslande/hackande ljud, o knut blir rädd o slår en bakut, min lilla "arab"^^ sen in på banan, lite spänd vid ett ställe där det va typ pressening (stavning) på väggen. 

får startsignal, och rider upp. han va riktigt fin under nästan hela programmet, bara i ökade skritten som han inte tog bettet, o därav blev det ingen längning... men fick ändå en 6a på den...domarn skrev: ingen skillnad, men ganska avspänt. sen i första mellangaloppen ville han inte sakta av, så det blev ett litet "ryck" eller vad man ska säga, med huvudet lite framåt. eller han typ nickade till, ngt sånt^^

vätade på resultat, och det kändes bra! domaren låg ganska lågt, men fick ändå 65,8%, och vinnaren hade 66,8% va cirka 1-2 poäng från en 2a placering, och 2-3 poäng ifrån en 1a placering... kom iaf 3a, vilket jag är nöjd med!

ärovarvet. haha, knut o ja sabbade hela ärovarvet! han blir så glad när folket applåderar, o de spelas musik, så han studsade på stället, o sedan när vi skulle galoppera trippade han lite, slog iväg en bakut, och dom andra hästarna började oxå dåxD haha, den ena sprang på tvären, o den andra typ tänkte nog: usch vilka hästar som inte kan ett ärovarv! den såg helt förskräckt ut...

LA:2, han gick ok, men inte så särskillt bra ändå. lite ofokuserad, men det va väl godkänt... 58%, ingen placering, men jag gillade domarens slutkommentar: Jobba mer med grundformen för högre poäng, trevlig ponny som har mkt att ge.
den kommentaren gillade jag:)

bilder kommer nog imorn, måste ladda kameran;)


hemma

Den:2010-11-05 Kl: 16:48:08 / Hästar / Kommentarer: 1
hemma igen nu, efter träningen asså:) gick riktigt bra:D i början när jag värmde upp kändes han inge bra... springig o ofokuserad... men sen när jag satte mig ner i sadeln blev det mkt bättre! han kändes mkt bättre på alla sätt:)

sen började vi med träningen, och han kändes sådär i vänster galopp, lite "nickig" med huvudet i 10metersvolterna. men efter ett tag flöt volterna på riktigt bra, och i slutet i galoppen kändes han nästan lika bra som i höger, så det kändes riktigt bra:D såhär red vi. 8-10metersvolter och lossade honom innåt, höger/vänster (beroende på varv), och på de raka sträckorna på långsidorna lite förvänd öppna, och in med bakdelen. en riktigt bra och lösgörande övning! (vet oxå att F ser ut som E)


sen har mitt nya ridtäcke kommit, och vi hämtade det idag. riktigt snyggt! bild får ni imorn efter tävlingen. sen ska jag iaf iväg till stallet igen, om typ en timme. knoppa, fläta svansen,och sen syp tvätta svansen o benen, och svampa kissfläckarna o så... härligt med skimmlar-.- haha, jodå dom är fina, de vill säga när dom är renaXD även om knut alltid är finast;)


min biffiga kille:')<3


ngra bilder från igår

Den:2010-11-05 Kl: 11:15:43 / bilder / Kommentarer: 0
tog ngra bilder på sötisen igår:)


omnomnom, äta kameran



ngn höll på att fixa hö där ute:)



lyssnar fortfarande på höet;)



rundtur i stallet

Den:2010-11-05 Kl: 11:11:17 / vloggar / Kommentarer: 0
igår tog jag till orken att filma lite i stallet:) här kommer en liten rundtur




god morgon

Den:2010-11-05 Kl: 09:53:22 / Allmänt / Kommentarer: 0
idag känner jag att jag borde stannat i sängen, menmen, nu är jag ju redan uppe så... ska snart ut med hunden, o fixa kaninerna. har en nyvaken o gosi katt bredvid mig, "lille" Filip, väger bara 10 kg... haha, alltid skitgosi när han är nyvakenxD Ninja springer iaf runt som en idiot, allt är asså som vanligt;)

förresten, miitt täcke kom igår, men jag har inte hämtat ut det än, det ligger på lasarettet i kga... ska be mamma hämta det på vägen hem från jobbet:) tävlingen är ju imorn, så det kom verkligen i tid! tänk om det blir regn? usch, det blir de säkert, bara för att jag är där, haha... brukar bli så...


trötta lilla Filip



inte så trötta Ninja


promenadsugen Mozart


Bella (hittade ingen bild på Rosie, men hon ser ut som en harexD)


ridpasset idag

Den:2010-11-04 Kl: 21:01:20 / träningar / Kommentarer: 0
idag hade jag ju maddeträning, och det gick bra, faktiskt! jag hade haft u-sek möte på förmiddan, åkte till farmor o åt, pappa hämtade mig sen o skjutsade mig till stallet. hadee 2 timmar på mig innan träningen, så jag mockade, gjorde mat o så... sen skrittade jag ut i ca 20 min som framskrittning, kom till ridhuset och skrittade ngra minuter till, så han får "hitta" alla spöken;) det va vi o en häst till där just då... men sen kom madde iaf och vi började. ville att hon skulle kolla bakdelsvändningarna o ryggningarna o 10 meters-travvolterna (han ville gärna springa på där). så jobbade vi på, och under tiden kom 2 hästar till in i ridhuset... sen tränar vi lite, o i galoppen, vi va på en volt, så lägger sig en av hästarna ner (en 3-åring som inte visste bättre;)), med sadel o allt på, o knut typ: OMG, DEN DOG! så han typ hoppar åt sidan o måste ju springa för livet, men fattar efter ngn sekund att det inte hade hänt ngt... pucko mulleman^^

efter en stund mot slutet fick vi in en riktigt härlig känsla i traven! han klev på ordentligt, lite springit emellanåt, men annars riktigt härlig! hoppas den känslan håller sig tills lördag!

imorn ska vi ju träna för susanne. ska be att vi tar det lite lugnt, bara mjukar upp honom och gör honom uppmärksam. vill att vi verkligen ska få till mellantraven! har nästan inte kännt att vi fått till den på ngra tävlingar:P typ 5 av 14 starter... hmm... vi får väl se:)




rubrik

Den:2010-11-04 Kl: 10:47:54 / Hästar / Kommentarer: 0
hej, nu sitter jag här i soffan (igen):) ska snart ta bussen till kga, sen hämtar mamma mig o skjutsar mig till stallet. vi ska ha u-sek möte inför halloween (stavning), o ja har inte varit med på en halloween kväll sen ja va typ 8xD ska bli kul iaf:)

idag har jag träning för madde, o ja har inte tränat för henne på typ 2,5 veckor... brukar göra det 1 gång i veckan men det har inte blivit ngt... ska bli kul iaf, vi behöver det verkligen!;)

imorn blire träning för susanne, och det var riiiiiiktigt längesen! kommer inte ens ihåg när det varxD madde o susanne är väldigt olika i sin träning, men väldigt bra båda två:)

sen tävling på lördag, vilket oxå va längesen! usch, älskar verkligen att tävla, men pappa är ju inte så glad över't... mamma får väl lära sig köra transport:) ska köra hårdare nästa år, har ju inte varit så aktiv, men är nöjd med året ändå!:D


har fått två till, men så ser den ut iaf:)


hiss o diss

Den:2010-11-03 Kl: 16:02:48 / hiss o diss / Kommentarer: 0
ska ge en fet diss till sm o em ponnyer med sina elitryttare som är med i enkla LB-LA klasser! asså, är det km är det ju ok, men vafan, en vanlig lokal/regional tävling, och vara med i LA:2/LA:1? ...host...rosettplockare? visst, om hästen varit skadad o behöver tävla lite lättare klasser till att börja med, ok... men annars, håll er till era klasser, det är inge kul för sånna som tävlar mot er, i sånna lättare klasser:P

samt en hiss till hopp-ekipage som vågar vara med i dressyrtävlingar! riktigt kul att se de olika typerna av ponnysar, och sätter dom rider på:) samma för dressyr-ekipage som är med i hopptävlingar, stor hiss!




hejsan

Den:2010-11-03 Kl: 15:51:38 / Hästar / Kommentarer: 0
idag har jag inte alls gjort mkt, bara suttit hemma, varit hos farmor o ätit gooood mat, och sen sitter jag här igen:) vi har kvällen i stallet idag, så uteritt kanske det blir, men inte så lång som jag tänkt mig, folk kör ju som jävla idioter:/ menmen, lösgörande dressyrpass, sedan uteritt:) på med reflexjacka, reflexbenskydd, reflextäcke, o reflextygel"överdrag"? man sätter dom på tyglarna iaf, + en pannlampa:) bättre att synas för mkt än för lite^^

fick ett tips på en grej att göra här på bloggen:) den som kan skriva mest om knut, allt du vet, får en länkning här på bloggen:) så skriv på, allt du vet;)

haha, ni få bloggläsare som finns kvar, ni får väl kommentera;) ska försöka hitta på lite fler hissar o dissar, samt andra grejor;)


..

Den:2010-11-02 Kl: 20:31:46 / Hästar / Kommentarer: 0
i igår red jag i nya rh, och det gick helt ok... lite småmissar här o där, men helt ok:)

idag hade jag ju ridskolelektion, och det gick ok det med:) lite hård i munnen, men annars helt ok:) vi jobbade med slutorna idag, och det gick helt ok! han viker in nosen och släpper stödet, men vi jobbar på det^^ galoppen, helt ok, lite fast i vänster men riktigt go i höger:) imorn blir det nog en uteritt, oavsett väder:S på torsdag träning för madde, fredag träning för susanne, lördag tävling:) blir ganska fullt upp dom här dagarna:) ska försöka få med kameran till stallet oxå, ta lite nya ridbilder:)

Nathalie Busk Knut
naw, sötisen:')<3


ny grej?

Den:2010-11-01 Kl: 08:40:00 / Hästar / Kommentarer: 2
hade en ny grej på g, men det kommer inte hända nu:( men har ni ngt förslag på vad man kan göra för små grejer på bloggen? har ju redan hiss/diss, men har ni andra förslag?:)


RSS 2.0